Gjør medikamenter oss friskere?

Mange har den oppfattelsen av moderne, medikamentbasert medisin gjør oss friske. Men stemmer det? Årsaken til denne oppfattelsen er antagelig at piller ganske fort kan fjerne visse symptomer. Slik som Ibux fjerner hodepinen i løpet av en halvtimes tid. Ganske magisk? (Foto: Bruno Nascimento)

Continue reading “Gjør medikamenter oss friskere?”

Om å skille snørr og barter

I disse tider gjelder det å holde tunga rett i munnen. Det gjelder oss alle. Absolutt alle. Hva vi sier, hvordan vi sier det. Det er mange minefelt nå. Mange hårfine beregninger som må gjøres. Alle bør vi gå en ekstra runde og spørre oss selv hva vi ønsker å oppnå med det vi sier og deler. Hvordan vil det påvirke og hvem? Og kanskje viktigst: bidrar det til noe positivt? Drar det i riktig retning? (Foto: Maria Lysenko)

Continue reading “Om å skille snørr og barter”

Naturen blir aldri avleggs

Det er ikke alltid like enkelt å være mamma. Vi lever i et samfunn hvor meninger og holdninger trykker på fra mange kanter. Det er ikke alltid så lett å skille på hva som er vår egen intuisjon og hva som er tillært kunnskap om hvordan ting “burde være”. Vi har blitt koblet av mye av vår intuitive omsorgskunnskap opp igjennom moderniseringen. (Foto: Kyle Nieber)

Continue reading “Naturen blir aldri avleggs”

Helhetlig syn på stoffskifteproblematikk

Stoffskifteproblemer er utbredt, og mange opplever å ikke få tilstrekkelig hjelp. I siste podcastepisode av Lekent liv med Lilalife snakker jeg og Line Holdal om nettopp dette. Stoffskifte er et stort og komplekst tema, så det er begrenset hvor mye vi rakk å dekke på tiden vi hadde til rådighet. Derfor har jeg i dette innlegget oppsummert noe av de viktigste punktene, med linker til videre lesning, for deg som ønsker å fordype deg. (Foto: Oleg Ivanov)

Continue reading “Helhetlig syn på stoffskifteproblematikk”

Lær barna om kropp og helse

Jeg har sluttet å si til dattera mi at jeg skal hente «medisin» når hun har vondt et sted. Dette falt meg naturlig i starten. Som en slags smådesperat handlig for å trøste henne og forklare at det skal bli bedre. Men så begynte jeg så smått å kjenne på at dette kanskje ikke bare var positivt. Ikke fordi jeg er i mot «medisin», men fordi jeg ikke har lyst til å programmere henne med at dersom kroppen sliter, så er remedier fra en lege den eneste veien å gå.

Continue reading “Lær barna om kropp og helse”

Present over Perfect – en gave til mammaer!

«And what I want is one strawberry. In total silence.” Vi kvinner er eksperter i en hel del øvelser. Vi er veldig bevisste på å ta vare på oss selv. Kosthold, trening. Samtidig er vi kanskje enda mer bevisste på å ta vare på alle andre. Partner, barn, familie, kolleger, nære og mindre nære venner og bekjente.

Continue reading “Present over Perfect – en gave til mammaer!”

Helserevolusjonen starter med barna

Det er stor oppstandelse omkring maten som blir servert eldre og skolebarn om dagen, og det med god grunn. Jeg synes det samtidig er verdt å nevne barnehager. Allerede de første årene i livet legger vi et grunnlag for vår fremtidige helse, via blant annet kosthold. Preferanser for mat avgjøres dessuten i stor grad i barneårene. Derfor er maten til de små så viktig.

Continue reading “Helserevolusjonen starter med barna”