Podkast-episoder

Oversikt over podkaster jeg har gjestet med link til episodene

Om biologisk norm og hvorfor den er nøkkelen til helse

Podkast: She Speaks Talk Radio – The Small Steps to Wellness Show

Jeg gjester Mari Spidsberg Craig og vi har en engasjert prat om hvorfor så mange mennesker opplever uhelse i vår, moderne vestlige verden. Om vår “biologiske norm” og hvilke føringer den legger for oss – og hvorfor vi blir syke om vi overser den over for lang tid. Jeg deler også en del fra min egen “helsereise” som startet i 2012 med en missed abortion. Episoden er spilt inn på engelsk.

Hør episoden her

Er vi for ukritiske til hormonell prevensjon?

Podkast: Becoming podcast

Belinda Jacobsen fikk over 1000 tilbakemeldinger på Instagram da hun delte sine negative erfaringer med hormonell prevensjon. Dermed var det duket for en real samtale om dette temaet. Er vi for ukritiske? Er informasjonen fra helsevesenet god nok? Hva skal til for å ta et informert valg? Hva når jenter ned i 10-årsalder får utskrevet p-piller på grunn av menssmerter? Fikser det egentlig noe som helst? Og hva er “body literacy”? Vi rakk ikke innom alt, men vi håper episoden kan så et frø hos flere og motivere til å bli en bevisst forbruker som evner å ta informerte valg – uansett hvilken prevensjonsmetode du ender opp med!

Hør episoden her

Vi trenger et paradigmeskifte innen helse!

Podkast: Biohacking Girls

Nok er nok. Altfor mange kvinner blir fortalt av legen sin at “alt er i orden, prøvene er fine” – til tross for at “alt” slettes ikke er i orden! Vi trenger endringer i paradigmet som helsesystemet er fundamentert på. Vi kommer ikke i mål med spesialister som sitter på hvert sitt kontor og tar for seg separate deler av kroppen. De kroniske lidelsene og diffuse diagnosene som “folk flest” sliter med i dag, krever en helt annen tilnærming enn de sykdommene vi tidligere slet med. Det må rett og slett et paradigmeskifte og en helserevolusjon til.

Hør episoden på Spotify

Vi trenger en Mammarevolusjon

Podkast: Lekent liv med Lilalife

Kristine Oddvin Andersen og Line Holdal snakker om det å bli mamma, om å ta informerte valg og naturlige tilnærminger på mammareisen. Kristine deler sine tanker og erfaringer omkring fødsel, bruk av doula, sen avnavling og viktigheten av forberedelser til de ulike trimesterne.

Hør episoden på Spotify
Hør episoden på Podcasts.nu

En prat om vitamin D

Podkast: Lekent liv med Lilalife

Et komplekst tema hvor de lærde strides og vi finner eksperter i hver sin ende av skalaen når det kommer til anbefalinger omkring tilskudd. Noen kaller vitamin D-supplement for vitamintilskudd, andre velger å kalle det hormonterapi. For ja, vitamin D fungerer som et hormon i kroppen. Et svært kraftfullt hormon med primær oppgave å sørge for opptak av kalsium i tarmen. Og for mye av noe godt, er ikke alltid bedre…

Hør episoden på Apple/iTunes

Helhetlig syn på stoffskifteproblematikk

Podkast: Lekent liv med Lilalife

Svært mange, særlig kvinner, sliter med stoffskiftet. Dessverre er kunnskapsnivået lavt hos fastlegene og mange opplever å gå i årevis før de får stilt riktig diagnose. Deretter starter ofte en kamp om riktige og tilstrekkelige medisiner. Vi snakker om hvorfor det er særlig viktig å være en iherdig aktient i slike tilfeller, hvilke prøver du bør etterspørre, hvillke utfordringer som kan oppstå med tolkning og ikke minst: Hva du selv kan gjøre for å bedre helsa! For “medisinene” du får fikser ingen av rotårsakene…

Hør episoden på podcasts.nu

Hormonell prevensjon og kvinnehelse

Podkast: Lekent liv med Lilalife

Bør vi være mer kritiske til bruk av hormonell prevensjon? Er det trygt?
Finnes det andre gode prevensjon alternativer som ikke inneholder hormoner?
Er det smart å bruke p-piller som quick fix ved pms og hudproblemer?
Hvordan kan kvinner og jenter ta et informert valg om de ikke har tilgang til egen biokjemi og forstår sin egen kropp? Vi snakker også om fertility awareness, kartlegging av egen syklus og hvorfor vi alltid bør se etter sammenhenger og årsak før det symptombehandles.

Hør episoden på podcasts.nu

Det glemte mineralet kalium

Podkast: Lekent liv med Lilalife

Hvorfor trenger vi kalium? Hvilke funksjoner er det viktig for? I hvilke matvarer finnes kalium? Viktigheten av balanse i vitaminer, mineraler og elektrolytter. Og hvordan enkelt lage supergod kaliumkraft!

Hør episoden på Apple/iTunes

Forebygging av sykdom og livskvalitet (DEL 1)

Podkast: Magefølelsen – historier om å finne sin vei

Dagens helsevesen behandler primært mennesker som allerede har blitt syke og har ikke har kapasitet til å jobbe forebyggende. Hvilke utfordringer møter pasienter? Er det på tide å skille mellom et SYKEvesen og et HELSEvesen? Hvordan kan vi skape mer fokus på forebygging? Om helhetlig helse, helsevesenet, min helsereise, rotårsaker, hormoner, prevensjon og livskvalitet.

Hør episoden på Spotify

Hvorfor vi bør endre vår eksisterende helsemodell (DEL 2)

Podkast: Magefølelsen – historier om å finne sin vei

Om medikamentbruk, alternativer til medikamenter, forebyggende tiltak, livsstilssykdommer, hvorfor det betyr noe hva barn spiser og får på huden, hvorfor vi bør stille flere spørsmål og hvordan, samt hvordan å skape seg et liv med overskudd.

Hør episoden på Spotify

Helserevolusjon og det vitenskapelige paradimet

Podkast: Smørjesus og kaninhullet

«Vitenskapens store vrangforestilling er at den har svaret på alt», skrev Rupert

Sheldrake og fikk mye pepper for det, naturlig nok. Men har han et poeng? Er det nåværende vitenskapelige paradigmet begrensninger som får betydning for deg og meg? Hvor kommer kvantefysikken inn? Og hva har dette med helse å gjøre? Bli med inn i en samtale hvor vi utforsker noen interessante ideer innenfor filosofi, vitenskap og helse.

Hør episoden på Spotify

%d